صفحه اصلي > اخبار علمی > 6 
سه شنبه ٠٣ مرداد ١٣٩٦
منوی اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 193
 بازدید امروز : 40
 کل بازدید : 166349
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 1/2631
ساعت

عنوان گزارش نهایی: بررسی برخی عوامل موثر بر الگوی تغذیه ای و میان وعده های غذایی در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1394

نام مجريان : نساء نوغان، سیما السادات حجازی

 

پیام پژوهش برای جامعه علمی:

این پژوهش به منظور بررسی برخی عوامل موثر بر الگوی تغذیه ای و میان وعده های غذایی در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1394 انجام گرفت. گروههای غذایی مورد استفاده دانشجویان به ترتیب شامل نان و غلات (2/51 %)، گوشت،حبوبات و مغزها (9/19 %)، میوه ها و سبزیجات (4/18 %) و شیر و لبنیات (5/10 %) بود. بیشترین وعده غذایی حذف شده دانشجویان در شبانه روز صبحانه بود. 7/70 % دانشجویان از میان وعده ها استفاده می کردند. استفاده از مکملهای غذایی، داشتن دانش درباره تغذیه سالم، استفاده از لبنیات و ناهار سبب مصرف بیشتر میان وعده ها و در مقابل، استفاده از نان و غلات و نوشیدنی های صنعتی و گازدار، مشکلات مالی، نداشتن وقت و نداشتن دسترسی باعث کاهش مصرف میان وعده ها در دانشجویان شده بود. در نهایت پیشنهاد می گردد در واحدهای درسی دانشجویان به آموزش تغذیه سالم توجه بیشتری معطوف گردد و درصورت امکان میان وعده های سالم در برنامه غذایی دانشجویان قرار داده شود.

 

پیام پژوهش برای جامعه:

تغذیه صحیح در دوره جوانی به دلیل نقش موثر آن در پیشگیری از بعضی بیماریهای دوران بزرگسالی و سالمندی اهمیت زیادی دارد. سالهای دانشجویی زمان تحول از نوجوانی به دوره بزرگسالی و ایجاد و گسترش مادام العمر عادات سالم مثل رژیم غذایی و ورزش است که تاثیر مهمی روی سلامت فرد دارند. نتایج پژوهشی که در دانشجویان علوم پزشکی همدان انجام شد نشان داد دانشجویان به دلایل مختلف وعده ی صبحانه را حذف می کنند و مصرف لبنیات و آبمیوه طبیعی در آنها کم است که با توجه به مزایا و خواص آنها لازم است در این خصوص آگاهی بیشتری به دانشجویان داده شود. دانشجویان خوابگاهی کمترین میزان فعالیت جسمی را نسبت به سایرین داشتند. بنابراین باید در کنار افزایش دانش آنها درباره تغذیه سالم، داشتن فعالیت جسمی منظم تشویق شود و گروههای غذایی و نوشیدنی ها و میان وعده های سالم ازجمله میوه و سبزی و لبنیات در دسترس آنها (بخصوص در دانشجویان خوابگاهی) قرار گیرد.

 

پیام پژوهش برای مسئولین:

نتایج این پژوهش که در دانشجویان علوم پزشکی همدان انجام شد نشان داد داشتن دانش درباره تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر الگوی غذایی سالم و مصرف میان وعده ها در دانشجویان است که با توجه به اینکه منبع اصلی این دانش، کتب درسی ذکر شده بود از این رو پیشنهاد می گردد در واحدهای درسی دانشجویان بیش از پیش به آموزش تغذیه سالم توجه گردد. همچنین مهمترین دلایل عدم مصرف میان وعده ها در دانشجویان شامل مشکلات مالی، کمبود وقت و عدم دسترسی بود. بر این اساس به متولیان محترم برنامه تغذیه دانشجویان پیشنهاد می گردد با تنوع بخشیدن به برنامه غذایی، استفاده از تمام گروههای غذایی به تناسب و درصورت امکان، در نظر گرفتن میان وعده در برنامه غذایی دانشجویان دانشگاه ارتقای وضعیت غذایی دانشجویان را تسهیل نمایند.

 

بازگشت

پیوندها
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
[عضویت]